Pozivaju se trans osobe nepovoljnog materijalnog i socijalnog statusa koje studiraju u Hrvatskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane potpore u iznosu od 4.000,00 kuna.

Kod odabira korisnika_ce potpore uzet će se u obzir sljedeći preduvjeti:

  • da je trans osoba i redovni_a student_ica nekog od javnih visokih učilišta ili sveučilišta u Hrvatskoj;
  • da može ukazati na vlastiti nepovoljni materijalni i/ili socijalni status (osobe bez jednog ili oba roditelja_ice, osobe s jedinim ili oba nezaposlena roditelja_ice, osobe koje mogu na drugi način dokazati svoj nepovoljni materijalni i/ili socijalni status).

Prijaviti se mogu i osobe iz Bosne i Hercegovine te Srbije koje studiraju u Hrvatskoj.

Potrebno je poslati kratko prijavno pismo (do jedne stranice teksta) u kojoj se prijavitelj_ice predstavlja donatoricama i donosi opis svoje materijalne i/ili socijalne situacije. Po potrebi naknadno će se zatražiti dodatne informacije i/ili dokazna dokumentacija. Odabrana korisnica ili korisnik sredstva će primati uplatom na osobni tekući račun.

Potporu dodjeljuje i korisnika_cu odabire lezbijski par iz LGBTIQ zajednice Hrvatske. U ovom javnom pozivu Zagreb Pride sudjeluje kao posrednica kod njegove objave i diseminacije.

Prijave će se zaprimati na mail novcanapomoc1@gmail.com, u pdf/jpg/word formatu, te je uz prijavno pismo potrebno navesti i telefonski kontakt. Ako imate bilo kojih pitanja vezanih za prijavu možete ih poslati na gore navedeni mail.

Rok za prijavu je 15. siječnja 2023.