Kroz osam susreta zatvorene psihološke grupe podrške istraživat će se teme važne za psihosocijalnu dobrobit svakog polaznika_ce.

Susreti će se odvijati u sigurnom okruženju vođenom od strane psihoterapeutkinje i psihologinje, a polaznici_e će se imati priliku povezati i upoznati jedni_e s drugima, te raditi na različitim aspektima svog života kako bismo zajedno izgradili_e mrežu podrške i prihvaćanja u sebi i u svojoj okolini.

Neke od tema kojima ćemo se baviti i koje ćemo istraživati su osnovne psihološke potrebe i kako ih ispuniti, kako kvalitetno komunicirati, što zaista znači briga za sebe i svoje mentalno zdravlje,  kako raditi sa svojim okidačima, kako izgraditi i održavati kvalitetne odnose, kakva je veza samokritičnosti i samopoštovanja te kako izgraditi i održavati pozitivan odnos prema seksualnosti i rodnom identitetu.

Cilj grupe podrške ovog tipa jest osigurati prihvaćajuće okruženje za slobodno izražavanje emocija i potreba sudionika_ca na kojem svatko od nas može biti autentičan_a i primiti i dati podršku, jačati svoje resurse te graditi svoju zajednicu.

Kome je namijenjena grupa?

Grupa je namijenjena svim punoljetnim LGBTIQ+ osobama koje žele istražiti svoje potrebe u odnosu sa sobom i drugima te pronaći nove načine za njihovo ispunjenje, ili ojačati već postojeće.

Svaki grupni susret bit će povezan s određenom temom, no sudionici će imati priliku i za nestrukturirano dijeljenje tema povezanih s ranijim susretima. Sudionici će također biti u prilici predložiti i odabrati njime važne teme na kojima bi željeli raditi.

Grupa će uključivati 10 – 12 sudionika_ca i voditeljicu te će se sastajati jednom tjedno.

Grupu će voditi Lejla Talić, psihologinja, akreditirana kognitivno bihevioralna psihoterapeutkinja, na supervizijskom stupnju edukacije iz shema terapije.

Kako se prijaviti?

Ako vam sve ovo zvuči interesantno i željeli_e biste se uključiti u grupu, molimo vas da ispunite prijavnicu na linku.

Prijave će biti otvorene do popunjavanja grupe.

Gdje i kada će se grupa sastajati?

Grupa će s radom započeti u srijedu, 27. rujna u 19:00h u prostoru Zagreb Pridea na adresi Andrije Žaje 43 na Trešnjevci.

Grupa će se sastajati osam puta, srijedom u 19:00 h. Predviđeno trajanje jednog susreta je dva sata.

Oblik rada na radionicama:

Radionice i predavanja su interaktivnog tipa te će svaki put postojati prilika da isprobate neku tehniku ili vježbu individualno. Sudionici mogu samo doći i slušati, a u razgovor se mogu uključiti ako žele, ali i ne moraju.

Program je besplatan za sve sudionike_ce.

Ako imate više pitanja o programu, slobodno nam se javite mailom: talic.lejla@gmail.com.

Projekt je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke u okviru njemačkog supredsjedanja koalicijom „Equal Rights Coalition.