Datum: 28.11.2022.
Vrijeme: 11:00 h
Lokacija: online

Zagreb Pride poziva novinare_ke na predstavljanje priručnika „Mediji i LGBTIQ zajednica“. U priručniku donosimo preporuke za medijsko izvještavanje o zajednici lezbijki, gejeva, biseksualnih, trans, inter i kvir (LGBTIQ) osoba u Hrvatskoj, kao i za praćenje regionalnih, europskih i globalnih tema vezanih uz LGBTIQ osobe.

Priručnik obuhvaća terminologiju i pregled ključnih tema za LGBTIQ zajednicu zajedno s primjerima dobre prakse i našim preporukama kako temu obraditi. Također, sadrži kontakte svih LGBTIQ organizacija u Hrvatskoj, kao i krovnih međunarodnih LGBTIQ organizacija za koje smatramo da novinarima_kama mogu pomoći u pronalasku relevantnih sugovornika_ica.

Želja nam je doprinijeti suzbijanju i dalje prisutnih stereotipnih medijskih reprezentacija LGBTIQ osoba te podržati novinare_ke u obradi osjetljivih i za LGBTIQ zajednicu važnih tema.

Predstavljanje i razgovor s novinarima_kama održat će se 28. studenog 2022. na platformi Zoom od 11 do 13 sati, a vodit će ga Marko Jurčić, autor priručnika i višegodišnji LGBTIQ aktivist s iskustvom rada s medijima i u medijima i Franko Dota, koordinator Zagreb Pridea .

Po završetku predstavljanja, priručnik će svim novinarima_kama biti dostavljen u digitalnom obliku.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti kratki obrazac na linku.

Priručnik je objavljen u sklopu projekta kojemu je glavni cilj suzbijanje i borba protiv nasilja i diskriminacije nad LGBTIQ osobama u Hrvatskoj pod nazivom Dosta je brutalne stvarnosti. Projekt je podržan sredstvima Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u okviru EGP-a i Norveških financijskih mehanizama 2014. – 2021.