Dvogodišnji projekt „Inclusion4All – Trans, interspolne i nebinarne osobe na radnome mjestu”, proveden u pet zemalja u sklopu programa Europske unije za prava, jednakost i građanstvo, privodi se kraju.

Uz Zagreb Pride, na projektu su sudjelovali_e Háttér iz Mađarske, Sveučilište Brescia iz Italije, SURT iz Španjolske i TNN iz Nizozemske.

Cilj projekta je promicanje učinkovite provedbe načela nediskriminacije trans, interspolnih i nebinarnih osoba na radnome mjestu. Aktivnosti u sklopu projekta uključivale su provođenje istraživanja o radnom iskustvu trans, interspolnih i nebinarnih osoba s jedne, te, s druge strane, o znanjima i iskustvima osoba koje se bave upravljanjem ljudskim potencijalima.

Uz istraživanje, koje je provedeno krajem prošle godine, proveli_e smo i osposobljavanje i izgradnju kapaciteta trans, interspolnih i nebinarnih osoba za razvoj vještina prilikom traženja posla te podršku u pravnom savjetovanju i drugim segmentima koji se tiču zapošljavanja i rada.

S druge smo strane proveli radionice na kojima smo osobe koje se bave upravljanjem ljudskim potencijalima upoznavali_e s osnovnom relevantnom terminologijom, problemima s kojima se trans, interspolne i nebinarne osobe susreću prilikom traženja posla i na radnim mjestima, te kako istima doskočiti.

Tijekom ovih aktivnosti koristili_e smo priručnike nastale u sklopu projekta, koje je razvila nizozemska organizacija TNN, čiji je rad usmjeren na prava trans i nebinarnih osoba.

Jedna od aktivnosti je i provedba kampanje kojom se želi podići svijest o trans, interspolnim i nebinarnim osobama na radnome mjestu, pa tako na našem webu i društvenim mrežama, između ostaloga, možete pogledati informativne videozapise na dotičnu temu.

U okviru projekta nastalo je i nacionalno i komparativno izvješće o stanju stvari u Hrvatskoj i ostalim partnerskim zemljama. Izvješće je nastalo u pokušaju da se detektiraju potrebe trans, interspolnih i nebinarnih osoba na radnome mjestu u Hrvatskoj, kao i postojeće dobre prakse koje bi služile kao pregled stanja i mapiranja što bi sve trebalo promijeniti i poboljšati kako bi se stvorili bolji uvjeti i sigurniji prostori za trans, interspolne i nebinarne osobe na radnom mjestu, kako u Hrvatskoj, tako i Mađarskoj, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Iz rezultata koje smo dobili vidjeli_e smo da dobre prakse ovise o dobroj volji osoba koje su uključene u procese zapošljavanja, te da često ne postoje konkretne politike raznolikosti i inkluzije koje adresiraju potrebe trans, interspolnih i nebinarnih osoba na radnome mjestu.

Prava trans, inter i rodno varijantnih osoba trenutno su ugrožena diljem svijeta, a što se tiče partnerskih zemalja na ovom konkretnom projektu najugroženija su u Mađarskoj, u kojoj ne samo da je izglasan zakon prema kojem se zabranjuje diskusija LGBT tema u školama, već je zabranjena i promjena oznake spola u dokumentima.

Mađarski aktivisti i aktivistkinje izborili su se za to da ova zabrana ne utječe na osobe koje su uspjele promijeniti oznaku spola prije ožujka 2020. ili su barem pokrenule proceduru, kada je zabrana stupila na snagu.

Primoravanje trans, interspolnih i rodno varijantnih osoba na to da sa sobom u svakome trenutku nose dokumente koji ne odražavaju stvarnost izlaže dotične riziku od stigmatizacije, diskriminacije i gotovo beskrajno mnogo vrsta nasilja.

Naizgled malen broj transrodnih, interspolnih i nebinarnih radnika_ca posljedica je zastarjelih, manjkavih i rigidnih zakona, zatim neznanja poslodavaca (u prvome redu nepoznavanja različitosti među vlastitim zaposlenicama_ima) i posloprimaca (nepoznavanje vlastitih prava i postojeće zaštite) te nedostatka snažnih i nedvosmislenih smjernica za zaštitu radnih prava i dostojanstva transrodnih, interspolnih i nebinarnih osoba na radnome mjestu.

Situaciju dodatno komplicira nedostatak istraživanja, posebice kad je riječ o okolnostima u kojima se nalaze interspolni_e posloprimci_ateljice koji_e pritom nisu zaštićene ni zakonom.

U borbi protiv ovakvog stanja stvari mogu nam pomoći priručnici nastali u sklopu ovog projekta. U priručniku za transrodne, interspolne i nebinarne osobe na radnome mjestu možete naučiti o različitim oblicima diskriminacije na radnome mjestu, važećim zakonima te kako najbolje odgovoriti na diskriminaciju na poslu i pri zapošljavanju.

Priručnik za stručnjakinje i stručnjake za ljudske resurse ima za cilj pružiti praktičnu pomoć u izgradnji inkluzivnih radnih mjesta za trans, interspolne i nebinarne osobe, uključujući i modele mjera koje pomažu pri suočavanju s diskriminacijom i u njenom suzbijanju.

Priručnike, kao i ostale publikacije nastale u sklopu projekta, možete pronaći na web stranici projekta: inclusion4all.eu.