Datum: 9.10.2023.
Vrijeme: 18:30 h
Lokacija: Društveno-kulturni centar “Šesnaestica”

Vrsta događaja: radionica

Nešto o čemu nismo učili_e u školi, o čemu nismo razgovarali_e s roditeljima, o čemu smo saznavali s interneta, u čemu bismo trebali_e biti_e odlični_e bez vježbe i bez razgovora – seks je i dalje jedna od rijetkih ljudskih potreba o kojoj imamo briljantne znanstvene spoznaje, a koje nikako da postanu opće znanje. Međutim, čak i kad znamo sve činjenice, može nam ih biti teško primijeniti u našim životima. Ponekad nam naša vjerovanja i prethodna iskustva postanu kočnice u ostvarivanju onakvog seksualnog života kakav želimo.

Queer Seks Talks je novi program Zagreb Pridea koji uključuje tri radionice u kojima ćemo u sigurnom okruženju razgovarati i saznavati o queer seksu i svemu što može stati na put našem seksualnom životu. Radionice su povezane temom, ali su međusobno neovisne — možete doći na sve, ili samo na one koje se bave za vas najvažnijim temama.

Je li seks područje najveće intimnosti, ili mjesto na kojem se potpuno razilazimo? Seksamo li se dovoljno? Seksamo li se uopće? Možda premalo? Jesmo li preperverzni_e? Ili ne razmišljamo dovoljno o seksu?

Je li istina da seks u dugim vezama postaje bezveze? Kako antidepresivi utječu na seks i je li taj utjecaj neizbježan? Je li Lesbian Bed Death neizbježna sudbina, ili nalik mitu o Edipu? Koliko seksa bismo trebali_e imati? Što ako smo u vezi, a imamo različite potrebe za seksom? Kakve veze ima tko je top, a tko je bottom i što mizoginija ima s tim? Kako vratiti seksualnost u svoj život ako smo je iz bilo kojeg razloga izgubili_e ili je pala na neko mjesto koje joj ne želimo?

Na prvoj u nizu queer sex radionica imat ćete priliku istražiti svoja vjerovanja o seksu i prepoznati od kuda su došla u vaš život. Kako bismo mogli_e raditi na postizanju one razine zadovoljstva koju želimo, razgovarat ćemo o tome što je potreba za seksom i što je njeno gorivo, kao i o tome što tu potrebu koči. Razlikovat ćemo mitove od iznenađujućih istina o seksu, te ćemo odgovoriti na pitanja koja se možda do sad niste usudili_e postaviti.

Radionice vodi Lejla Talić, magistra psihologije, akreditirana kognitivno bihevioralna psihoterapeutkinja.
Radionica je namijenjena LGBTIQ+ osobama, neovisno o tome jeste li u seksualnom ili romantičnom odnosu ili ste solo — odnos prema seksualnosti prvenstveno odnos s nama samima. Radionica je interaktivnog tipa, no uključivanje je dobrovoljno te možete sudjelovati i ako se ne osjećate spremno pričati o sebi i svojim iskustvima.

Održat će se 9.10.2023 u 18:30 sati u društveno-kulturnom centru Šesnaestica, na adresi Ozaljska 16. Sudjelovanje je besplatno i prethodna najava nije potrebna.

Materijale s radionice možete preuzeti ovdje.