Datum: 13.11.2023.
Vrijeme: 18:30 h
Lokacija: Društveno-kulturni centar ‘Šesnaestica’

Vrsta događaja: radionica

Pridružite nam se na drugoj u nizu radionica o queer seksu gdje u sigurnom okruženju otvaramo prostor za razgovore o seksu na pozitivan način. Druga radionica bavi se našim ulogama u seksu te utjecajem heteropatrijarhalnih mitova i uvjerenja na naš odnos prema vlastitoj seksualnosti.

Na ovoj radionici ćemo zajedno razbijati mitove koji mogu negativno utjecati na naše zadovoljstvo svojim seksualnim životom. Je li Lesbian Bed Death neizbježna sudbina, ili nalik mitu o Edipu? Traže li gej dečki samo seks? Kakve veze ima tko je top, a tko je bottom i što mizoginija ima s tim? Kako se patrijarhalne norme mogu reproducirati u queer seksu i kako da tome stanemo na kraj? Kakve veze imaju naši rodni identiteti i rodna ekspresija s našim ulogama u seksu?

Na drugoj u nizu queer sex radionica imat ćete priliku istražiti svoja vjerovanja o seksu i preispitati razne mitove s kojima ste se susreli. Imat ćete priliku dobiti odgovore na pitanja koja se možda do sad niste usudili postaviti, a prije svega razgovarati o seksu u sigurnom i podržavajućem okruženju.

Radionicu vodi Lejla Talić, magistra psihologije, akreditirana kognitivno bihevioralna psihoterapeutkinja.

Radionica je namijenjena LGBTIQ+ osobama, neovisno o tome jeste li u seksualnom ili romantičnom odnosu ili ste solo, jer je odnos prema seksualnosti prvenstveno odnos s nama samima. Radionica je interaktivnog tipa, no uključivanje je dobrovoljno, te možete sudjelovati i ako se ne osjećate spremno pričati o sebi i svojim iskustvima. Radionica će se održati u Šesnaestici, 13.11., s početkom u 18:30 sati. Sudjelovanje je besplatno.

Queer Seks Talks je novi program ZgPridea uključuje tri radionice povezanih tema u kojima ćemo u sigurnom okruženju razgovarati i saznavati o queer seksu i svemu što može stati na put našem seksualnom životu. Radionice su povezane temom, ali međusobno neovisne te možete doći na sve, ili samo na one čije su vam teme najvažnije.