Pozivamo sve zainteresirane pojedince_ke da se pridruže Organizacijskom odboru Povorke ponosa (OOPP) koji će od ožujka do lipnja 2022. godine osmišljavati i organizirati  21. Povorku ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji u Zagrebu.

Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji  je godišnji LGBTIQ prosvjedni marš s političko-kulturnom pozadinom koji se u Zagrebu kontinuirano održava od 2002. godine. Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji u fokus stavlja ljudska prava LGBTIQ osoba, promičući nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva te slobodu izražavanja i kretanja.

Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) je otvorena nehijerarhijska aktivistička grupa koja zajedno s kolektivom Zagreb Pridea osmišljava i organizira Povorku ponosa na principima kolektivnog  rada i suradnje. Uz organizaciju Povorke i oblikovanje političkih poruka, u okviru OOPP-a članice_ovi mogu se, prema svojim željama i interesima, uključiti i u druge aspekte organizacije: političku komunikaciju, javne istupe, sigurnost, koordinaciju volontera_ki, osmišljavanje i organizaciju zabavnog programa, rad na vizualima, tehničku podršku itd.

Članovi_ice OOPP-a će zajednički i samostalno odlučiti o temi, sloganu, vizualnom identitetu, ruti ovogodišnje povorke i drugim ključnim porukama, dok će popratne kulturno-zabavne sadržaje osmisliti zajedno s kolektivom Zagreb Pridea i drugima uključenima u pripremu Mjeseca ponosa.

Poziv je otvoren svim zainteresiranim pojedinkama_cima neovisno o iskustvu, kao i svim aktivistima_kinjama, članovima_icama dosadašnjih OOPP-ova i svima uključenima u organizaciju proteklih Povorki ponosa, kao i predstavnicama_icima organizacija, kolektiva, grupa i inicijativa posvećenima LGBTIQ ljudskim pravima, zajednici i kvir političkom i/ili kulturnom djelovanju.

Prijaviti se možete putem online obrasca do 3. ožujka 2022.

Sastanci OOPP-a održavat će se srijedom u 18:00 h u društveno-kulturnom centru “Šesnaestica” na adresi Ozaljska 16. Prvi sastanak održat će se 9. ožujka 2022.